Reuzenstoet NIEUWPOORT - zondag 14 juli 2013


Door Godelieve Swinnen, 2013-08-13 19:25:30, reacties 0

Al vroeg in de morgen zijn we met de bus vertrokken richting Nieuwpoort. Een 13tal muzikanten, gildeleden, vendelzwaaiers, onderkruiper Vital, en enkele supporters … iedereen had er veel zin in. Na een geleide wandeling met gids door het centrum van Nieuwpoort en een gezellige picknick, werden we – met reus Lambert Hoelen - om 14u verwacht op het marktplein voor het verjaardagsfeest. Want dit jaar was het wel een heel bijzondere reuzenstoet. Men vierde er de 50ste verjaardag van JAN TURPIJN.

Jan Turpijn is de grootste reus van Europa. Hij is 10.60m hoog en weegt zo’n 760 kg. Er zijn 24 dragers nodig om met Jan een wandelingetje te maken.

Jan Turpijn trakteerde alle reuzengroepen, alsook het publiek op het marktplein ter gelegenheid van zijn 50se verjaardag met maar liefst 6000 cupcakes.

Na de gezamenlijke reuzendans ging dan uiteindelijk de eigenlijke stoet van start door de Nieuwpoortse binnenstad. Ruim 100 reuzen uit binnen- en buitenland, een pak kijklustigen, een stralende zon … de tweejaarlijkse reuzenstoet in Nieuwpoort was weer een groots spektakel !!

Omdat enkele beelden meer zeggen dan duizend woorden geven we jullie graag nog deze prachtige fotoreportage mee.

Terug

REACTIES 0

    Terug omhoog